Nog beter slapen

Heb je veel moeite met slapen? Heb je het te koud of te warm? Is je dekbed niet goed? Ligt je kussen niet lekker? Er zijn onwijs veel redenen te bedenken waarom men lastig in slaap valt. Dat is vaak erg vervelend aangezien je moe bent en graag wilt slapen. Het enige waar je dan naar verlangt is snel in slaap vallen en zoveel mogelijk uren slapen om de volgende dag weer met genoeg energie te beginnen. Ik kan je hier een tip geven dat je wellicht wat sneller en beter slaapt.

Slapen onder wollen dekbedden. Het voelt al meteen als vertrouwd wanneer je hier onder ligt. Voor in de zomer is het zeker niet te benauwd en het lucht lekker door. Daarbij zorgt het er ook voor dat het niet blijft plakken. Daarbij is wol zelfreinigend en bacterie afwerend. Het zorgt er daarbij ook voor dat het vuilafstotend is. Wol is ook een duurzaam product waardoor het lang meegaat en op diervriendelijke wijze gewonnen wordt. Kort gezegd is wol dus een milieuvriendelijk product. Waar je wel rekening mee moet houden is dat een wollen dekbed niet zomaar gewassen kan worden. Meest logische optie is om even langs de stomerij te gaan. Dit blijkt uit ervaring niet een groot nadeel te zijn, omdat een dekbed vaak toch te groot is voor een wasmachine. Het handigst is om uw dekbed zo nu en dan even te laten luchten.

Nog één tip die ik mee kan geven. Er wordt gesproken over lanoline. Dit zit van nature in schapenwol en zorgt voor verlichting. De lanoline die bij het schaap ervoor zorgt dat het constant warm gehouden wordt. Zorgt er voor in het dekbed dat de vocht en de kou buiten de deken worden gehouden. Dit blijkt een grote verademing te zijn voor mensen die last hebben van reuma.