Zelfstandig stoppen met alcohol drinken? Met deze tops wordt het gemakkelijker

Heeft u het idee dat u misschien wel eens een alcoholverslaving zou kunnen hebben? Dan is het goed dat u dat op tijd signaleert. Voordat u hierbij professionele hulp zoekt, zou u zelf kunnen proberen om te stoppen met drinken. Maar hoe pakt u dat alleen aan? En welke dingen zouden u hierbij kunnen helpen? Wij geven u een aantal tips.

Schrijf uw motivatie en doelen op

Ten eerste is het belangrijk om zelf, of eventueel samen met iemand die u vertrouwt, na te denken over uw beweegredenen om van uw verslaving af te komen en uw doelen in de toekomst voor wanneer u niet meer verslaafd bent. Het is belangrijk om deze vervolgens op te schrijven. Op die manier zult u ze beter onthouden, en wanneer u eens door een dal gaat in de toekomst zult u hier terug naar kunnen kijken.

alcoholverslaving

Praat met uw vrienden en familie

Daarnaast is het belangrijk om uw verslaving – en het afkicken – bespreekbaar te maken bij vrienden en familie. Dit kan een hele stap zijn en is enorm lastig, maar wanneer uw dierbaren u ondersteunen tijdens het afkickproces maakt dat het een stuk gemakkelijker. Daarnaast zorgt dit ervoor dat zij rekening kunnen houden met u, bijvoorbeeld door geen alcohol te drinken in uw bijzijn.

Gooi alles wat u aan uw verslaving doet denken weg

Is het dan zover en gaat u daadwerkelijk stoppen met drinken? Dan is het belangrijk om alles dat met uw verslaving te maken heeft weg te gooien. Dit begint natuurlijk met de alcohol die u nog in huis heeft, maar kan ook gaan om bepaalde dingen waardoor u weet dat u de neiging krijgt om te drinken, of die u op een andere manier aan uw verslaving doen denken.

Bent u op zoek naar professionele hulp bij het afkicken? Kijk dan eens op www.connection-sggz.nl.

Geef een reactie